مصرف برق روز گذشته و در ساعت ۱۸ و ۴۳ دقیقه در حالی به رقم ۴۰ هزار و ۳۰۳ مگاوات رسید که سردی هوا در اغلب مناطق کشور همچنان ادامه داشت و همین امر گازرسانی بیشتر به بخش خانگی را به همراه دارد.
به گفته متولیان برق هرچقدر میزان مصرف گاز در بخش خانگی بیشتر شود، امکان عرضه گاز به نیروگاهها برای تأمین برق کمتر شده و همین موضوع از مهمترین علتهایی است که بروز خاموشیها را دامن خواهد زد.
مصرف گاز ایران در بخش خانگی و تجاری در۱۰ روز نخست دیماه امسال میانگین ۶۰۲ میلیون مترمکعب در روز بوده که در مقایسه با سال گذشته که این عدد روزانه ۴۹۱ میلیون مترمکعب برآورد شده، نشاندهنده رشد مصرفی ۲۲٫۵ درصدی است.
بر اساس تازهترین گزارش شرکت مدیریت شبکه برق ایران، مصرف برق کشور در ساعت ۱۸ و۴۳ دقیقه روز پنجم بهمنماه در حالی به عدد ۴۰ هزار و ۳۰۳ مگاوات رسید که پارسال و در همین بازه زمانی میزان مصرف ۳۸ هزار و ۳۵۹ مگاوات بود.
این امر نشان از رشد مصرف برق به میزان یک هزار و ۹۴۴ مگاواتی دارد که ازنظر متخصصان صنعت برق برای مصرف زمستانی میزان قابل قبولی نیست و باید کاهش یابد.
مدیرعامل توانیر دراینباره در روزهای اخیر گفته بود: این روند نقش مشترکان خانگی و تجاری را در چرخه انرژی مصرفی کشور به خوبی نشان میدهد.
محمدحسن متولی زاده خاطرنشان کرد: چنانچه هر یک از هموطنان دمای منزل و یا مرکز تجاری را یک درجه کاهش و یک لامپ اضافی نیز خاموش کنند، همه مشکل کشور درزمینه تأمین سوخت گاز نیروگاهها حل خواهد شد.
آمارهای منتشره از سوی صنعت برق نشان میدهد که شدت مصرف انرژی الکترونیکی در کشور دو تا پنج برابر میانگین جهانی مصرف انرژی است که در مقایسه با کشور ژاپن این رقم ۱۰ برابر میشود.
در ایران در بخش خانگی سه برابر متوسط جهانی انرژی مصرف میشود، درحالیکه آمار متوسط جهانی ۹۰۰ کیلووات ساعت در سال است، این رقم در کشور ما دو هزار و هفتصد کیلووات ساعت در سال ثبتشده است.
آمارهای رسمی منتشرشده گویای آن است که سرمایهگذاری برای احداث نیروگاه به ازای تولید هر مگاوات برق ۶۰۰ هزار یورو است، به عبارتی برای احداث ظرفیت هزار مگاواتی تولید برق نیازمند ۶۰۰ میلیون یورو است.
همچنین شدت مصرف انرژی (گاز) در بخش خانگی بسیار زیاد است و به گونه ای که مصرف روزانه این انرژی از ۸۲۵ میلیون مترمکعب عبور کرده که این رقم نگرانکننده است.