هند یکی از هیجانانگیزترین بازارهای انرژی تجدیدپذیر در جهان
هند که بهشدت تلاشهای خود را برای رسیدن به اهداف جاهطلبانه آب و هوایی افزایش داده بهسرعت در حال تبدیلشدن به یکی از هیجانانگیزترین بازارهای انرژی تجدیدپذیر در کره زمین است.
درحالیکه بیشتر کشورهای جهان به دلیل رکود اقتصادی و صنعتی ناشی از شیوع ویروس کرونا، شاهد سقوط تقاضا برای انرژی هستند، هند تلاشهای زیادی کرده است تا مناطق بیشتری به شبکه برق این کشور متصل شوند.
درگذشته، بیشتر جمعیت روستایی شبهقاره هند به برق دسترسی نداشتند، اما دولت این کشور برقرسانی به تمام مناطق را در طول یک سال و نیم گذشته در اولویت خود قرار داده است.
دولت هند بهمنظور تأمین انرژی برای جمعیت ۱٫۳۵۳ میلیارد نفری که در این کشور زندگی میکنند (یک تخمین محافظهکارانه که دو سال از آن گذشته است) درحالیکه هنوز به تعهدات آب و هوایی خود در دهلینو عمل میکند، اهداف بسیار بلند پروازانهای را ازلحاظ انرژی تجدیدپذیر برای خود تعیین کرده است.
بهعنوان بخشی از توافقنامه آب و هوایی پاریس در سال ۲۰۱۵، هند متعهد شد که فقط تا سال ۲۰۳۰ به ۳۵۰ گیگاوات ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر برسد و در کنفرانس جهانی هفته آبوهوا در سال ۲۰۱۹ در نیویورک، هند تعهد خود را به ۴۵۰ گیگاوات طی ده سال آینده رساند.
اگرچه این اهداف بلند پروازانه است، سانجیو ناندان ساهایی، وزیر نیروی هند، این هفته اظهار داشت که کشورش در مسیر رسیدن به تعهدات عالی انرژی تجدیدپذیر خود است.
تا تاریخ ۳۰ سپتامبر سال ۲۰۲۰، ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر هند حدود ۹۰ گیگاوات بوده است که اساساً از انرژی باد و خورشید تأمین میشود (باد ۳۸ گیگاوات و خورشید ۳۶ گیگاوات).
بیست سال است که ظرفیت تولید برق از انرژی باد در هند در حال رشد بوده است درحالیکه این کشور فقط در نیمی از این مدت، ظرفیت خورشیدی خود را افزایش داده است.
این بدان معنی است که باوجود اظهارات خوشبینانه وزیر انرژی، هند برای رسیدن به اهداف آب و هوایی خود یک راه طولانی را در پیش دارد و سال ۲۰۳۰ نیز نزدیک است.
بهمنظور جبران کسری ۲۵۰ گیگاوات ظرفیت انرژی تجدید پذیر خود در این مهلت، هند نیاز به نصب ۲۵-۳۵ گیگاوات ظرفیت انرژی تجدید پذیر هرساله دارد که بیش از دو برابر میزان فعلی است.
برای اینکه جهانیان امیدی به جلوگیری از تغییر فاجعهبار آبوهوا داشته باشند، ضروری است که کشورهای درحالتوسعه و متوسط در سراسر جهان از تکرار اشتباهات سنگین جهان اول که هوا را بهشدت آلوده کرد خودداری کنند.
این بدان معناست که غولهای دوقلوی هند و چین بار سنگینی را به دوش بکشند تا بتوانیم تقاضای رو به رشد جمعیت تقریباً ۳ میلیارد نفری این دو کشور را برای انرژی برآورده کنیم.