نیروگاههای خانگی در مناطق روستایی استان آذربایجان شرقی ایجاد میشود
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز از امضای تفاهمنامه چندجانبه به منظور ساماندهی اقدامات مشترک در زمینه ایجاد نیروگاههای خانگی، رفع موانع ایجاد نیروگاههای تولید انرژی پاک در مناطق محروم روستایی و حاشیه شهرهای استان آذربایجان شرقی خبر داد.
«عادل کاظمی» گفت: تفاهمنامه چندجانبه همکاری بین شرکتهای توزیع نیروی برق تبریز، برق منطقهای آذربایجان و توزیع نیروی برق استان آذربایجانشرقی، سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن استان آذربایجانشرقی و اداره کل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجانشرقی بین طرفین امضا شد.
کاظمی افزود: این تفاهمنامه به منظور ساماندهی اقدامات مشترک در زمینه ایجاد نیروگاههای خانگی، رفع موانع ایجاد نیروگاههای تولید انرژی پاک، خدماترسانی مطلوبتر به جامعه با هدف ترویج و توسعه فرهنگ صرفهجویی در مصرف برق با استفاده از ظرفیتهای متقابل طرفین تفاهمنامه و در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی منعقد شد.
وی هدف اصلی این تفاهمنامه را همکاری هر چه بیشتر طرفین به منظور تسهیل احداث نیروگاههای خورشیدی با اولویت مشترکان برق خانگی واقع در مناطق محروم روستایی و حاشیه شهرهای محدودههای جغرافیایی تحت خدمات شرکتهای توزیع برق آذربایجانشرقی و تبریز عنوان کرد.
کاظمی یادآور شد: احداث و بهرهبرداری از این نیروگاهها در راستای قرارداد خرید تضمینی برق ۲۰ساله با سازمان ساتبا خواهد بود که در این راستا برق تولیدی این نیروگاهها، با نظارت و عقد قرارداد با مشترکان واجد شرایط این تفاهمنامه توسط شرکتهای توزیع مربوطه به نمایندگی از سازمان ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق) به مدت ۲۰ سال خریداری میشود و در نتیجه یک منبع درآمد مناسب نیز برای خانوارهای کمدرآمد صاحب این نیروگاهها ایجاد میشود. شرکت توزیع نیروی برق تبریز نیز به عنوان یکی از طرفین تفاهمنامه با ایجاد تسهیل و نظارت بر روند اجرای این نیروگاهها، آمادگی انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق برای مشترکان، مشمول این تفاهمنامه به میزان ظرفیت ۶۰۰۰ کیلووات به صورت سالانه را دارد که در صورت نیاز این ظرفیت میتواند با هماهنگی سازمان ساتبا افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز در پایان خاطرنشان کرد: در این تفاهمنامه مواردی از قبیل شناسایی متقاضیان و مشترکان مشمول طرح، بررسی و امکانسنجی استقرار نیروگاه و هماهنگی پیشبینی و تامین منابع مالی لازم با انجام مکاتبات و پیگیریهای لازم توسط سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن استان انجام میشود. انجام هماهنگیهای لازم با فرمانداریها، بخشداریها، شوراهای اسلامی روستایی و دهیاریهای مرتبط به منظور ایجاد بسترهای مورد نیاز اجرای موفقیتآمیز طرح نیز بر عهده اداره کل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجانشرقی است.