در اولویت قطع برق نبودن مراکز درمانی و حساس هیچگاه
سخنگوی صنعت برق تأکید کرد: مراکز درمانی و حساس هیچگاه در اولویت قطع برق نخواهند بود، اما این مراکز نیز بر اساس الزامات قانونی باید به مولدهای اضطراری برق مجهز باشند.
مصطفی رجبی مشهدی در نشست خبری مشترک با محوریت تأمین آب و برق کشور در تابستان سال ۱۴۰۰، در خصوص خاموشیها گفت: درصورتیکه میزان محدودیت در تولید و میزان مصرف از قبل مشخص باشد، میتوان جداول خاموشی را برنامهریزی و منتشر کرد.
رجبی مشهدی افزود: بااینحال وقتی خاموشی به دلیل نقص یا مشکل فنی در شبکه که بیشتر با حوادث ناخواسته و عملکرد رلههای حفاظتی و بهمنظور حفظ پایداری شبکه برق رخ میدهد، امکان اطلاعرسانی ندارد.
وی همچنین در خصوص ضرورت استفاده مراکز حساس مانند بیمارستانها از مولدهای اضطراری نیز گفت: بیمارستانها یا هر مرکز حساس دیگری که نیاز حیاتی به برق دارد، موظف به احداث مولدهای اضطراری است، ضمن آنکه بیمارستانها و مراکز درمانی و حساس کشور هیچگاه در اولویت قطع برق قرار نمیگیرند.
رجبی مشهدی در خصوص طرح تعویض کولرهای گازی فرسوده نیز گفت: این طرح در سال گذشته به تصویب شورای اقتصاد رسید، اما، چون الزام استفاده از تولیدکنندگان داخلی در این مصوبه وجود دارد، این گروه با مشخصات فنی و استانداردهای تعیینشده، امکان تولید را نداشتند به همین دلیل مشخصات فنی اصلاح و دوباره به تصویب شورای اقتصاد رسید.
رجبی مشهدی ادامه داد: بر اساس برنامهریزیها این طرح امسال آغاز و به همین منظور فراخوانهایی برای شناسایی و حضور تولیدکنندگان داخلی منتشر میشود.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: توان برق مصرفی این مراکز ۵۷۰ مگاوات در محل مصرف بود که برای تولید این میزان برق و رساندن آن به محل مصرف، باید نیروگاهی به بزرگی ۷۵۰ مگاوات احداث میشد که با شناسایی این مراکز تعداد بسیار زیادی از مردم از خاموشی برق نجات یافتند.