راهکارهای خنکسازی شخصی برای کاهش بار سرمایش و مدیریت مصرف برق
استفاده از روشهای خنکسازی شخصی بهعنوان مکمل روشهای خنککاری هوا، میتواند در کاهش ۱۰ الی ۳۰
درصدی مصرف برق مؤثر باشد.
با توجه به مصرف زیاد بارهای سرمایشی در فصل تابستان و اوج مصرف برق در نیمهی روز، استفاده از برخی راهکارهای خنکسازی شخصی میتواند در کاهش مصرف برق مؤثر باشد. بررسیهای انجامشده توسط مرکز پژوهشهای پسیو خورشیدیِ شرکت برق منطقهای یزد، بر مبنای استانداردهای آسایش حرارتی (رضایت ذهنی از شرایط حرارتی محیط)، نشان میدهد که استفاده از روشهای خنکسازی شخصی بهعنوان مکمل روشهای خنککاری هوا، میتواند در کاهش ۱۰ الی ۳۰ درصدی مصرف برق مؤثر باشد و حدود ۲ الی ۵ درجه حس خنکی در افراد ایجاد نماید.
همچنین کاهش میزان استفاده از سیستمهای سرمایشی هوا که منجر به کاهش گردش هوا و بهویژه کاهش انتقال بیماریهای واگیردار (ازجمله ویروس کرونا)، میشود، به بهبود عملکرد ریه و افزایش قدرت تطابق با محیط کمک مینماید.
بنابراین با استفاده از برخی روشهای خنکسازی شخصی، که معمولاً هزینه چندانی ندارند و صرفاً نیازمند تغییر برخی رفتار و عادات شخصی است میتوان در مدیریت مصرف برق نقش مؤثری ایفا نمود. در ذیل به برخی از این روشها اشارهشده است.
نوشیدن جرعهجرعه آب هر ۱۵ دقیقه حتی در حالت عدم تشنگی
استفاده از لباسهای گشاد و روشن متناسب با فصل گرم تابستان
اصلاح مقدار، نوع و زمان غذا خوردن حوالی ساعات ظهر (کمخوری بهویژه شکر، چربی و گوشت)
افزایش سرعت هوا بهویژه در اطراف سر با استفاده از فن رومیزی
بهرهگیری از پوشیدنیهای خنکسازی شخصی (مچ، بند، گردنی و جلیقه خنککننده)
استفاده از رایحه خنک مانند نعناع، اکالیپتوس و درخت کاج
بهرهگیری از رنگهای آبی و سبز در محیط
جزئیات مربوط به برخی از راهکارها در راستای خنکسازی شخصی در عکسهای ضمیمه آورده شده است.
علاقهمندان جهت بهرهبرداری از سایر مطالعات انجامشده در این زمینه و آشنایی با مرکز پژوهشهای پسیو خورشیدی شرکت برق منطقهای یزد، میتوانند به نشانی وبسایت (Personalcooling.info) مرکز مراجعه نمایند.