راهکارهای مجلس به مشکلات درازمدت و کوتاهمدت کمبود برق
رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: مشکلات مربوط به کمبود برق به دو دسته فعلی و درازمدت قابلبررسی است، برای حل مشکلات فعلی لازم است وزارت نفت با نیروگاههای محلی در اختیار خود، به کمک وزارت نیرو بیاید.
عباسی بیان کرد: در واقع وزارت نفت نیروگاههای برق مازاد خود را وارد شبکه کند تا بتوان مقداری از کمبود را جبران کرد، همچنین صنایع دیگر که دارای نیروگاه هستند نیز باید وارد میدان شوند، البته وزارت نیرو باید تضامین لازم را به آنها دهد تا بتوان مشکل کمبود برق در اوج گرما را حل کرد.
فریدون عباسی در تشریح جلسه کمیسیون انرژی با حضور همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی و برخی دیگر از مسئولان این وزارتخانه در این حوزه خبر داد و گفت: در جلسه امروز مشکلات وزارت نیرو در حوزه تأمین برق موردنیاز در اوج مصرف، مطرح شد تا مجلس بتواند در جهت رفع مشکل وزارت نیرو، رفاه حال مردم همکاری لازم را با آنها داشته باشد.
عباسی افزود: بنابرگزارش مسئولان وزارت نیرو، در سال جاری بین ۸ تا ۹ هزار مگاوات افزایش مصرف برق داشتیم که دلیل آن را گرم شدن زودهنگام هوا و تولید بالای رمزارزها میدانند، این در حالی است که دستگاههای تولید رمزارز بسیار پرمصرف هستند که عموماً بهصورت قاچاق وارد کشور شدهاند.
به گفته این نماینده مجلس بسیاری از کارخانجات و صنایع تعطیل یا ورشکسته شده، به سمت تولید رمزارز رفتهاند و این فعالیت غیرقانونی مصرف برق را بسیار بالابرده است.
وی بابیان اینکه هر ماینر بین ۲ تا ۳ کیلووات مصرف برق دارد و حدود ۸۰۰ هزار دستگاه رمرارز بهصورت قاچاق وارد کشور شده است که ۲۴ ساعته برق مصرف میکنند، اظهار کرد: در این شرایط باید با کمک نیروی انتظامی، دادستانی، وزارت نیرو و وزارت ارتباطات این فعالیتها شناسایی شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم توضیح داد: رمزارزهادر صورت فعالیت مجاز صرفاً در حد ۳۲۱ مگاوات مجوز تولید دارند، البته باید از آنها مجوز گرفته شود که در ساعات پرمصرف این کار را انجام ندهند.
وی بابیان اینکه ۱۰ درصد از کل تولید رمزارز جهان در ایران انجام میشود، گفت: به دلیل قیمت پایین برق در کشور، ایران بهعنوان بهشت تولید رمزارزها شناختهشده است، این در حالی است که توجه به انرژیهای تجدیدپذیر مسئله دیگری بود که در این جلسه به آن تأکید شد، درواقع باید نرخ خرید برق از تولیدکنندگان این نوع انرژی واقعی شود، تا سرمایهگذار بتواند در مدت ۵ سال سود خود را دریافت کند، اما عدم پرداخت نرخ واقعی به آنها موجب شده که سرمایهگذاران رغبتی به سرمایهگذاری در این میدان نداشته باشند.
عباسی اجرای قانون اصل ۴۴ را در رابطه با تجدیدپذیرها باهدف افزایش رغبت بخش خصوصی بهمنظور سرمایهگذاری در این حوزه ضروری دانست و گفت: مجلس اقدامات لازم را انجام میدهد تا هر چه سریعتر این قانون درزمینه تولید انرژیهای تجدیدپذیر اجرایی شود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: در این جلسه بر انجام اقدامات دقیقتر و سریعتر درزمینه تعمیرات نیروگاهها باهدف افزایش راندمان آنها نیز تأکید شد و درنهایت مسئولان حاضر در جلسه از تلاش مضاعف برای کاهش خاموشیها در روزهای آینده و بهویژه فصل تابستان خبر دادند.