معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران گفت: حذف صنعت آب و برق از شمول تبصره ۱۴ در لایحه بودجه سال آینده کمک مؤثری به تسریع در پرداخت بدهیهای این صنعت است.
»مصطفی رجبی مشهدی» دراینباره گفت: لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور در مقایسه با قانون بودجه امسال تغییر مثبتی در بخش صنعت برق به همراه دارد.
وی ادامه داد: در تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۹۹ تأکید شده بود منابع ناشی از فروش برق به مشترکان میبایست به مدت ۲ هفته در صنعت برق باقی بماند.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان ساخت: این باقی ماندن دو هفتهای سبب میشد از محل آن بتوان برای خرید برق از بخش خصوصی اقدام شود تا پایداری شبکه برق همواره برقرار بماند.
رجبی مشهدی ادامه داد: رعایت این موضوع از سوی سازمان هدفمندی یارانه به دلیل نیازهای کلان این سازمان بهدرستی انجام نمیگرفت و وقفهای در کار ایجاد میکرد.
وی بابیان اینکه وقفه مذکور برای صنعت برق مشکلساز میشد، خاطرنشان ساخت: در لایحه بودجهای که برای سال آینده تدوینشده این امر موردتوجه جدی قرار گرفت و صنعت آب و برق از شمول تبصره ۱۴ حذف شد.
معاون برنامهریزی اقتصادی شرکت توانیر ادامه داد: حذف صنعت آب و برق از شمول این تبصره سبب خواهد شد منابع صنعت بهسرعت در اختیار تولیدکنندگان، پیمانکاران و سایر نیازهای این صنعت قرار گیرد که کمک بزرگی به این صنعت است.
رجبی مشهدی ابراز امیدواری کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب این لایحه گام مؤثری در کمک به صنعت برق کشور بردارند.
وی نکته مثبت دیگر لایحه بودجه سال آینده کل کشور را نحوه تسویه مطالبات مالیاتی پیمانکاران و تولیدکنندگان صنعت برق کشور دانست.
سخنگوی صنعت برق افزود: در بند"و" تبصره ۵ لایحه بودجه پیشنهاد خوبی درباره مطالبات مالیاتی آمده که نیازمند آن است که به تصویب نمایندگان مجلس برسد تا برای کمک به پیمانکاران و تولیدکنندگان بخش برق مورداستفاده قرار گیرد.
رجبی مشهدی گفت: درمجموع و با تصویب این بند میتوان از بخشی از منابعی که حاصل از تفاوت قیمت تکلیفی برق و قیمت فروش آن است استفاده کرد.
وی ادامه داد: قیمت تکلیفی برق باید ۱۹۰ تومان باشد درحالیکه اکنون ۸۰ تومان به فروش میرسد.
معاون برنامهریزی اقتصادی شرکت توانیر افزود: منابع حاصل از این فاصله قیمتی در اختیار تولیدکنندگان و پیمانکاران برق قرار خواهد گرفت تا برای تعیین تکلیف مطالبات مالیاتی آنها استفاده شود.