پیشنهادات مجلس برای عبور موفقیت آمیز از پیک تابستان
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تشویق مصرفکنندگان به صرفهجویی، تقویت تولیدات پراکنده در اقلیمهای مختلف کشور، بازار خاموشی، استفاده از ظرفیت تهاتر با کشورهای همسایه و فراهم شدن امکان صادرات بخش خصوصی و تشویق آنها را از راهکارهای عبور موفقیتآمیز از پیک تابستان برشمرد.
مالک شریعتی نیاسر درباره تأمین برق تابستان و تمهیداتی که باید اندیشیده شود، اظهار داشت: از سالهای قبل موضوع کاهش مصرف و تشویق مصرفکننده به صرفهجویی برای جبران کمبود برق در زمان پیک تابستان مطرح بوده، این کار گرچه لازم اما کافی نیست.
وی افزود: باید تقویت تولید پراکنده در اقلیمهای مختلف کشور موردتوجه قرار گیرد، ترویج فرهنگ استفاده بهینه از برق کمک میکند بخشی از برق موردنیاز پیک تابستان از شبکه سراسری تأمین و چنددرصدی بار از دوش شبکه برداشته و پیک مصرف کنترل شود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس استفاده از شبکههای هوشمند و برنامهریزی دقیق در ساعات پیک را دیگر راهکار برشمرد و تصریح کرد: بازار خاموشی روشی است که میتوان برای عبور از زمان پیک تابستان بکار بست، بهاینترتیب افرادی که امکان دارند خاموشی برق خود را به افرادی که به برق نیاز دارند بفروشند، یعنی در این مکانیزم کسانی که به برق بیشتری در زمان پیک نیاز دارند اقدام به خرید برق از مصرفکننده حقیقی و حقوقیِ تجاری و صنعتی میکند.
وی ادامه داد: بازار خاموشی زیرساختهایی نیاز دارد ازجمله اینکه کنتورها هوشمند شوند و زیرساخت بازار فراهم شود، وزارت نیرو هم از این پیشنهاد مجلس استقبال کرده و ما منتظریم که نتیجه را ببینیم تا بتوانیم از این روش جهت صفر شدن خاموشی استفاده کنیم.
شریعتی استفاده از ظرفیت تهاتر با کشورهای همسایه را از دیگر راهکارهای عبور از پیک تابستان عنوان کرد و گفت: اختلافزمانیافزایش نیاز به برق با همسایگان موردتوجه قرار گیرد.
وی تأکید کرد: کاهش مصرف و افزایش تولید بهتنهایی پاسخگو نیست، ما در کشور امکان افزایش تولید را داریم، اما بار کشور پایین است، صرفه اقتصادی ندارد که فقط به خاطر پیک تابستان نیروگاههای جدید احداث کنیم که در زمان غیر پیک قابلیت استفاده ندارند.
این نماینده مجلس در ادامه درباره افزایش نرخ خرید تضمینی جهت ترغیب به سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی بیان داشت: مجلس دخالتی در قیمتگذاری ندارد، جلسات متعددی در کمیته برق کمیسیون انرژی مطرح و دنبال کردیم که به مکانیزم خرید تضمینی از بخش خصوصی کمک کند. اما یکی از اقدامات که بخش خصوصی را ترغیب به تولید میکند، فراهم شدن امکان صادرات است، یعنی بخش خصوصی هزینه احداث نیروگاه و انتقال را پرداخت کند تا هم برق موردنیاز داخل را تأمین کند و هم در زمان غیر پیک بتواند صادرات داشته باشد.