"رضا اردکانیان" در شصت و دومین جلسه شورای راهبری توسعه مدیریت وزارت نیرو با اشاره به اهمیت رویکرد شایسته گزینی مدیران در این وزارتخانه اظهار کرد: دغدغه ما باید مدنظر قرار دادن موضوع شایسته گزینی باشد.
باید برای مدیرانی که از طریق فراخوان منصوب میشوند، دورههای تعارض منافع برنامهریزی شود. باید مصادیق تعارض منافع به تفکیک سطوح مدیریتی احصا شود چراکه وجود تعارض منافع، ممکن است در تصمیمسازی یا تصمیمگیریهای افراد تأثیر بگذارد.
ارتباط برقرار کردن با افراد و مقامات ذینفوذ برای تصدی پست، موجب میشود پس از انتصاب و در اینگونه انتصابها ناکارآمدیها، افرایش هزینهها، تأخیر پروژهها و کاهش بهرهوریها را شاهد باشیم.
"رضا اردکانیان" در شصت و دومین جلسه شورای راهبری توسعه مدیریت وزارت نیرو با اشاره به اهمیت رویکرد شایسته گزینی مدیران در این وزارتخانه اظهار کرد: دغدغه ما باید مدنظر قرار دادن موضوع شایسته گزینی باشد؛ چراکه دولت و کشور و سطوح مختلف مدیریتی از مداخلات بیرونی در انتخاب مدیران متضرر میشوند.
وی، ریشه این مداخله پذیری را با نابسامانی مدیریتی داخل دستگاهها مرتبط دانست و اضافه کرد: برای شایسته گزینی باید سازوکارهای روشن، قطعی، اندازهگیری شده و خالی از نقاط کور و کمی شده داشت تا باعث نشود افراد برای تصدی پستهای مدیریتی دنبال میانبر و مسیر خارج از فرایندهای تعریفشده بروند.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: ارتباط برقرار کردن با افراد و مقامات ذینفوذ برای تصدی پست، یک سویه نیست، این ارتباطها پس از انتصاب بدون هزینه نبوده و در اینگونه انتصابها ناکارآمدیها، افرایش هزینهها، تأخیر پروژهها و کاهش بهرهوریها را شاهد هستیم.
وی افزود: وزارت نیرو در راستای سیاست شایسته گزینی، رویکرد فراخوان عمومی برای انتخاب مدیران را دنبال میکند که در این رابطه اقدامی مثبت را آغاز کرده ولی هنوز این مهم فرهنگ نشده و باید تبدیل به جریان شود.
وزیر نیرو بابیان اینکه نقش ما در تبدیل رویکرد فراخوان عمومی در انتخاب مدیران، یک ارزش مهم مدیریتی است، گفت: اینکه وقت، ذهن و فکر مدیران از مسائل حاشیهای رها بوده و دغدغه آنها خدمترسانی به مردم باشد، کار بزرگی است.
رئیس شورای راهبری توسعه مدیریت وزارت نیرو در ادامه به اهمیت موضوع مدیریت تعارض منافع پرداخت و تصریح کرد: یکی از زمینههایی که اگر بهدرستی به آن پرداخته و برای مدیران و کارکنان تبیین شود در سالمسازی، پاکسازی، ایمنسازی محیط کار و حفظ منابع انسانی نقش تعیینکنندهای دارد، موضوع مدیریت تعارض منافع است.
وی ادامه داد: کارهایخوب باید با فرهنگسازی و آموزش، محدود بهکار شکلی نشده و محتوایی به آنها پرداخته شود. مدیریت تعارض منافع در وزارت نیرو باید تبدیل بهقاعده و ضابطه شده و افراد آموزش ببینند که یکی از پیششرطهای انتخاب مدیران از طریق فراخوان، وجود چنین سیستمهایی است.
اردکانیان اضافه کرد: باید مصادیق تعارض منافع به تفکیک سطوح مدیریتی احصا شود چراکه وجود تعارض منافع، ممکن است در تصمیمسازی یا تصمیمگیریهای افراد تأثیر بگذارد. تعارض منافع مفهوم وسیعی داشته و در دنیا هم روی آن کارشده است.
وی در پایان بابیان اینکه دلیل ورود کارکنان به موضوعات مصداق تعارض منافع، بعضاً ناآگاهی است، گفت: بخشی از گزارش نهادهای نظارتی هم ناشی از ناآگاهی مدیران و کارکنان از این موضوعات است. باید برای مدیرانی که از طریق فراخوان منصوب میشوند، دورههای تعارض منافع برنامهریزی شود. جدی گرفتن این بحثها ضروری بوده و در دنیا نیز شاهد پایش، امتحان و آموزش مدیران در مباحث تعارض منافع هستیم.
در این مراسم، وزیر نیرو از دستگاههای برتر در سطح ملی، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، شرکت تولید نیروی برق حرارتی، برگزیدگان استانی سطح دستگاهی جشنواره شهید رجایی درمجموع امتیازات شامل شرکتهای برق منطقهای غرب و توزیع نیروی برق شهرستان اصفهان در بخش برق، شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی در بخش آب و فاضلاب، شرکت آب منطقهای یزد در بخش آب، همچنین برگزیدگان استانی سطح دستگاهی جشنواره شهید رجایی در رشد امتیازات شامل شرکتهای برق منطقهای سیستان بلوچستان و توزیع نیروی برق کردستان در بخش برق، شرکت آب و فاضلاب استان کردستان در بخش آب و فاضلاب، شرکت آب منطقهای البرز در بخش آب تقدیر به عمل آورد.