پروژههای «سازوکاری» ساتکاب با ظرفیت نخبگان بخش خصوصی عملیاتی میشود
افتتاح پروژههای «سامانه وندورلیست» و «سامانه یکپارچه بیمه» توسط شرکت ساتکاب در حوزه پروژههای «سازوکاری» بر پایه "فناوری اطلاعات و اینترنت" با استفاده از ظرفیت نخبگان و شرکتهای دانشبنیانِ داخلی اجرایی شده و پروژههای دیگری نیز بهزودی در این حوزه به مرحله بهرهبرداری خواهند رسید.
استفاده از اینترنت در دنیای کنونی، بهویژه همزمان با شیوع کرونا فرصتی طلایی برای درآمدزایی در فضای مجازی و انجام مطلوبتر امور است که همه سازمانها ازجمله وزارت نیرو نیز از این فرصت به نحو مطلوبی استفاده کرده است.
وزارت نیرو پروژههای خود در قالب پویش #هرهفته_الف_ب_ایران را در دو بخش «ساخت و سازی» و «سازوکاری» اجرایی میکند و تمرکز پروژههای سال جاری وزارت نیرو در قالب اجرای این پویش، بر بخش «سازوکاری» و صنعت (IT ICT و ) متمرکزشده است.
وزارت نیرو در سال جاری بالغبر ۵۰ طرح «سازوکاری» بر پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات بر بستر اینترنت را در دستور کار خود داشته که نیاز به سازمانی مستقل و کارا در خارج از ساختار وزارتی خود دارد که ساتکاب با توجه به وظایف تعریفشده برای آن، میتواند عهدهدار اجرای آن باشد.
شرکت ساتکاب نیز پایه اصلی فعالیتها و اقدامات صورت گرفته و در دست اقدام خود در آینده نزدیک را بر پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار داده است.
افتتاح «سامانه وندورلیست» بهعنوان بانک جامع اطلاعاتی شرکتهای آب و برق، جهت معرفی تولیدکنندگان محصولات آب و برق و ایجاد فضای رقابتی با ایجاد این سامانه و همچنین ایجاد «سامانه یکپارچه بیمه» در صنعت آب و برق برای نخستین بار ازجمله موارد قابل اشارهای است که در راستای هوشمند سازی صنایع «آب و برق» در حوزه «سازوکاری» توسط ساتکاب با توجه به سرفصلهای اعلامشده وزارت نیرو انجامشده است.
پروژههای "داشبورد" و "پنجره" پروژههای «سازوکاری» آتی ساتکاب هستند که هماکنون در مرحله آمادهسازی ابتدایی قرار دارند و در آیندهای نزدیک به مرحله بهرهبرداری نهایی خواهند رسید.
بهاینترتیب با بهرهبرداری از پروژههای مذکور، مدیریت جامع صنعت آب و برق درزمینه اطلاعرسانی در حوزه میزان مصرف آب و برق، میزان بارندگی، مدیریت منابع و آب زیرزمینی و بسیاری از اطلاعات جامع دیگر در حوزه آب و برق از این طریق سامانههای مذکور اجرایی خواهد شد.
انجام پروژههای مذکور از آنجایی در ساتکاب صورت میگیرد که مدیریت خدمات و پروژههای موجود با استفاده از ابزارهای سنتی در دنیای کنونی دیگر مقدور نیست و این مهم با توجه به تفاوتها و نیازهای مناطق مختلف ازنظر جغرافیایی، فرهنگی و اجتماعی با یکدیگر، تنها با استفاده از سامانههای هوشمند و فناوریهای نوین اطلاعاتی امکانپذیر میشود.